אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> פסק-דין בתיק ב"ל 1066-04-11

פסק-דין בתיק ב"ל 1066-04-11

תאריך פרסום : 14/06/2012 | גרסת הדפסה

ב"ל
בית דין אזורי לעבודה באר שבע
1066-04-11
31/10/2011
בפני השופט:
יהודית הופמן-גלטנר

- נגד -
התובע:
המוסד לביטוח לאומי
עו"ד: לימור ליבדרו
הנתבע:
ארקדי קומרובסקי
עו"ד: חנן נקש
פסק-דין

1.         בפני ערעור על החלטת הוועדה הרפואית לעררים (נפגעי עבודה) מיום 13/03/2011 (להלן: "הוועדה"),  אשר קבעה למשיב דרגת נכות יציבה בשיעור של 47% לאחר הפעלת תקנה 15 במלואה.

            העובדות הצריכות לעניין:

2.         המשיב נפגע ביד ימין ביום 10/11/2009. תאונה זו הוכרה על ידי המערער כתאונת עבודה.

3.         וועדה ראשונה מדרג ראשון, אשר התכנסה ביום 27/04/2010 קבעה למשיב נכויות זמניות.

4.         וועדה רפואית מדרג ראשון אשר התכנסה ביום 05/08/2010, בתום זמניות, קבעה למשיב דרגת נכות יציבה בשיעור 23.5% לפי סעיף ליקוי 43 (2) (א) (15% נכות) וסעיף ליקוי 75 (1) (ב)  (10% נכות).  הוועדה לאחר שהתייעצה עם וועדת הרשות הפעילה בעניינו של המשיב את תקנה 15 בחצי (רק לגבי סעיף ליקוי 43 (2) (א) ) כך שלמשיב נקבעה נכות יציבה בשיעור 31%.

5.         על החלטה זו הגיש המשיב ערר.

6.         ביום 24/01/2011 התכנסה וועדה רפואית לעררים. הוועדה שמעה ורשמה את תלונות המשיב. הוועדה ערכה למשיב בדיקה קלינית, וציינה בממצאיה כי מצאה ירידה בתחושה באצבע 2,3 ביד ימין, כוח גס של אצבעות 3,4,5 תקין ומבחן פרומו חיובי באצבע 3. הוועדה סיכמה מסקנותיה כי מבחינה נוירולוגית היא מקבלת את ערר המשיב, ומעניקה למשיב נכות בשיעור 10% לפי סעיף 29 (6) (2). מבחינה אורטופדית היא מקבלת את הנכות שנקבעה בוועדה מדרג ראשון בשיעור 15% לפי סעיף 43 (2) (א), ובגין צלקת היא מעניקה למשיב נכות בשיעור 10% לפי סעיף 75 (1) (ב). הוועדה ציינה כי עיינה בחוות הדעת של ד"ר רובינסון, וכי היא מקבלת את המלצתו בתחום הנוירולוגי.

            באשר לתקנה 15 הוועדה התכנסה במועד נוסף וציינה כי אינה מקבלת את האמור בדו"ח וועדת הרשות. הוועדה קובעת כי יש להפעיל את תקנה 15 במלואה בעניינו של המשיב.

7.         על החלטה זו נסוב הערעור.

8.         עיקר טענות המערער:

א.         הוועדה שגתה עת העניקה למשיב אחוזי נכות הן בגין הגבלה בתנועה של אצבע 2 לפי סעיף ליקוי 43 (2) (א) והן בגין נויריטיס בצורה בינונית לפי סעיף ליקוי י 29 (6) (2) והן בגין צלקת לפי סעיף 75 (1) (ב). הוועדה העניקה למשיב נכות כוללת בשיעור (31%). מדובר על שיעור נכות העולה על השיעור הקבוע ברשימת הליקויים לגבי קטיעה (15%).

ב.         קביעת הוועדה הינה בניגוד לאמור בתקנה  11 (ג) (2) לתקנות, אשר קובעת כי  לא תעלה דרגת הנכות בשל מספר פגימות באותה גבה, על אחוזי הנכות שנקבעו לקיטוע החלק הפגום של אותה גפה.

ג.          אין לקבל את הטענה כי האמור בתקנה 45 (2) לתקנות חל בעניינו של המשיב. לא ניתן להחיל פרשנות לפיה יש לצרף אחוזי נכות בעבור כל ליקוי באצבעות הידיים, מכל מין וסוג שהוא שכן פרשנות זו מאיינת כליל, הלכה למעשה תקנה 11 (ג) (2). תקנה 45 קובעת כי ניתן לצרף נכויות, גם אם הדבר עולה על הנכות הניתנת בעבור קטיעה, אך ורק כאשר הפגימות באצבעות נקבעו לפי סעיפי ליקוי 43, 44, 45 בלבד .

ד.         הוועדה טעתה עת העניקה למשיב סעיף ליקוי 29 (6) (2) לרשימת הליקויים. מדובר בסעיף כללי אשר אינו מתייחס לפגיעה עצבית של אצבע 2, לגביה מיישמת הוועדה את אותו סעיף, ולפיכך נפלה טעות בהחלטת הוועדה.

9.         עיקר טענות המשיב:

א.         לא נפל פגם משפטי בהחלטת הוועדה. החלטת הוועדה עולה בקנה אחד עם פסיקת בית הדין הארצי באשר לפרשנות שיש ליתן לתקנה 45 (2) בפסק דין אליעזר רוזנפלד נ' המוסד, וכן עם פסיקה שניתנה בבית דין זה בתיק ליאור זהבי נ' המוסד לביטוח לאומי ובפסק דין אליעזר רוזנפלד נ' המוסד לביטוח לאומי.

ב.         תקנה 45 (2) הינה חריג לתקנה 11 (ג) (2), ולכן בפגיעות משולבות באצבעות הידיים, יש לערוך סיכום של אחוזי הנכות בגין כל פגימה ופגימה, ולא להגביל את הנכות עד לשיעור הנכות בגין קטיעה.

ג.          הוועדה פעלה כנדרש עת העניקה למשיב הן נכות אורטופדית והן נכות נוירולוגית וזאת בהתאם לממצאיה.

ד.         הוועדה בהתאם לממצאיה קבעה למשיב  נכות בהתאם לסעיף ליקוי 29 (6) (2) לרשימת הליקויים. מדובר בקביעה רפואית גרידא של הוועדה, ואין להתערב בכך.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ